Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dilluns, 30 de desembre del 2013

Sant Aniol de Finestres acull els egipcis i egípcies de Llevant


Aquest cop Llevant ha viatjat a l’Antic Egipte, per  descobrir entre altres coses com era la cultura d’aquella època.  Cims, tallers, innocentades i torrons han estat alguns dels protagonistes d’aquests quatre dies.
Les vistes des del cim - Foto: Maria López Moya
Els Llops i les Daines van anar de sortida de Nadal a aquest poble de la Garrotxa, on es van instal·lar a la casa de colònies. Primer van fer una descoberta de l’entorn mitjançant una cursa d’orientació amb missatges amb jeroglífics que havien de desxifrar. En els missatges, el faraó Akenaton els deia que haurien de superar una sèrie de proves per ser nomenats faraons.
La primera nit van veure la pel·lícula d’Astèrix i Obèlix i Cleopatra i van anar a dormir.  
L’endemà van fer ruta fins a Santa Maria de Finestres; el camí es va fer una miqueta cansat a causa del desnivell, però un cop a dalt el cansament es va esvair quan van poder veure el paisatge preciós de tota La Garrotxa i els seus volcans. Per baixar van tornar els nens i nenes sols per la pista, en un grup, mentre els caps anaven més enrere.
Un cop van tornar a la casa van jugar al Cluedo, on havien de descobrir qui havia matat a Akenaton. Alguns sospitaven de la seva dona Necertiti, altres del servent i altres del seu fill, Tutankamon, que va acabar sent el veritable assassí.
Els Truc van arribar al vespre, i els van fer una innocentada on van passar una miqueta de por, i alguns es van enfadar; però després van fer les paus amb un Bona Nit que consistia en fer-se massatges.
Jugant pel voltant de la casa - Foto: Maria López Moya
El matí del dia 29 va consistir en una roda de tallers. Els nens i les nenes es van dividir en tres grups que anaven rotant per tres tallers: Fer un punt de llibre amb el nom en jeroglífic, tinta invisible, i enigmes mitjançant jeroglífics. La tarda es va basar en fer les pizzes per sopar, acabar l’amic invisible i preparar-se per la nit de gala, on tots i totes anaven maquillats i maquillades com egipcis i egípcies de veritat.  Els i les Truc feien de cambrers i cambreres, i després de fer tots junts l’amic invisible, van posar música i van ballar fins molt tard.
L’endemà van esmorzar xocolata desfeta amb melindros i, com era l’últim dia, van estar tot el mati fent les motxilles i deixant la casa ben neta pels propers que vinguessin. Just abans de dinar, la Necertiti va nomenar a tots els nens i nenes com a faraons i faraones i els va fer l’entrega del punt de llibre amb el seu nom i de la ceptre especial de faraó.

Finalment van dinar, van agafar al bus, van arribar al pavelló, on van fer l’hora dels adeus, i van marxar cap a casa de cap a la dutxa ben cansats i cansades però amb una gran sensació de satisfacció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada