Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dijous, 12 de desembre del 2013

Els Pioners i caravel•les reben la xerrada “mites de l’amor romàntic”

El passat dissabte dia 7 de Desembre aquesta unitat va anar al casal de la Cooperativa de Blanes on dues noies de la Justa Revolta, una associació antisexista, els van fer una xerrada sobre el sexisme.
Van destacar la importància de treballar per la societat sense distinció per qüestió de sexe i que és imprescindible una transformació social, que cal entendre-ho.
Van fer la xerrada d’una manera dinàmica: les voluntàries deien unes frases i els nois i les noies havien de dir si hi estaven a favor o en contra i per què. Tot girava entorn de les frases que elles deien, d’aquesta manera van explicar com funciona el cicle de la violència: L’acumulació de la tensió, l’explosió de la violència i la lluna de mel. (Fotografia).

Cicle de la violència - Foto: Orienta UIN
Un altre tema que van tracta va ser el de la gelosia, van debatre si la gelosia és bona o delenta. Tot ho feien els nois i noies, donaven els seus arguments i llavors les noies de l’associació feien matisos o no.
Finalment van parlar de la mitja taronja. Aquesta metàfora fa referència al fet de dependre d‘una altra persona. Van veure que una persona no en necessita una altra per ser una. Sí que necessita persones al seu voltant però no depèn d’elles. Les dues ponents van destacar la metàfora que cadascú és una taronja que està sustentada per quatre pilars: La feina, els amics, la família i la parella. El problema arriba quan el pilar de la parella elimina els altres tres pilars, llavors aquella taronja si que depèn del pilar.

Els i les caps estan molt contents i contentes de com va anar la xerrada, afirmen que els nois i noies van entendre a la perfecció allò que se’ls explicava i van veure que estan sensibilitzats en aquest tema. Els nois i noies també afirmen que estan molts contents i que els va semblar molt interessant aquesta xerrada que tenia més un format de debat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada