Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

divendres, 6 de desembre del 2013

S’acosta la Sortida de Nadal i les revisions de dossiers

La setmana passada era l’última que les unitats podien entregar el dossier de campaments per poder fer la sortida de Nadal.
Les persones que coneixen els caps, molts senten “hem de fer el dossier”, o els pares “necessitem les autoritzacions i fitxes de salut pel dossier”, però realment què és això?

Foto: Ona Lupiañez
Quan una unitat fa una sortida de més de dues nits necessita elaborar l’anomenat Dossier de Campaments. Allà els i les caps expliquen quines activitats es faran durant la sortida, els objectius de cada activitat i el material que necessitaran. A més, també analitzen els objectius i necessitats de la unitat i de cada nen i cada nena en concret. També organitzen un pla d’evacuació per si hi ha algun problema, poder gestionar-ho d’una manera més ràpida i senzilla. Conclusió, un recull d’unes 50 pàgines on hi ha tot allò que es necessita per organitzar la sortida. A més també s’hi afegeixen les autoritzacions que firmen els pares conforme deixen que els seus fills passin aquests dies fora, i la fitxa de salut, on es posa allò destacable, si cal, de cada nen i nena. Finalment també els i les caps han de fer una Notificació d’Activitats a la Generalitat, perquè si passa qualsevol cosa sàpiguen que són allà. Per últim, després que l’Equip d’Agrupament el revisi, s’ha d’anar a la Demarcació de Girona, allà el tornen a revisar i si tot està bé, ja hi ha via lliure per fer la sortida.

A part d’això, què fan els i les caps? Aquests nois i noies preparen al detall totes les activitats que fan els nens i les nenes del nostre agrupament. Fan reunions setmanalment per preparar les tardes de cau i, quan s’acosten les sortides, aquestes reunions poden allargar-se si es volen preparar el millor possible.

A nivell d’agrupament, un cop al mes fan consell. És un espai en el qual es reuneixen tots els i les caps per parlar sobre les activitats que s’han fet, fer-ne revisió o acordar de manera consensuada aquelles decisions que afecten al cau, i per tant, directament als nens i les nenes.

Tot això ho combinen amb estudis, feina, activitats que fan, etc. Però no és cap càrrega per ells i elles, és a dir, ho fan amb un somriure a la cara, sabent que tot va directament cap als escoltes i les guies del nostre agrupament i que, per tant, que ells s’ho passin bé i aprenguin, és la recompensa  més gran que poden rebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada