Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dijous, 28 de novembre del 2013

Llevant viatja a l’Antiga Roma durant la Sortida de Coneixença



El cap de setmana del 16 i el 17 de Novembre els Llops i Daines Llevant van fer la seva sortida de coneixença a Calella, on van fer jocs, van cantar, van descobrir les seves sisenes, entre d’altres. Tot això mentre eren a l’Època Romana.
Els nens i nenes fent l'escut de la seva sisena - Foto: Maria López.

L’eix d’animació d’aquest curs consisteix en construir una màquina del temps que van inaugurar la setmana abans de la sortida. Van decidir que el primer viatge en el temps que farien seria anar a l’Antiga Roma. Dissabte al matí es van trobar a l’estació de RENFE, tots i totes vestits de romans i romanes, i van anar cap a Calella. Quan eren a Pineda van haver d’agafar un autobús perquè havia caigut un arbre a la via i el tren no arribava fins la seva destinació.

Un cop havien acabat aquella aventura improvisada i el bus els havia deixat a Calella, van anar al cau a deixar totes les bosses. El temps no els va acompanyar gaire; va ser un cap de setmana on la pluja no va donar temps ni per respirar. Per aquest motiu les sisenes les van fer dins el cau de Calella. Cada nen i nena amb els ulls tapats havia de buscar l’objecte que se’ls havia dt a l’orella (una olla, una pilota, una paperera i una guitarra), d’aquesta manera es van travar tots els membres de cada sisena al voltant de cada objecte. Quan obrir els ulls van descobrir amb qui formarien grup. Com havien viatjat a l’antiga Roma, cada sisena va escollir un nom, va pintar el seu escut, van escollir la seva formació com a romans i van inventar-se un crit que els identifiqués.

Esperant a l'estació de Calella - Foto: Maria López
Després de presentar-ho a tothom van dinar, i com estaven cansats d’estar dins del cau, van decidir posar-se roba d’abric, xiruques i capelina per no mullar-se i van anar a fer jocs al Parc Dalmau.
Quan van tornar van preparar el sopar per sisenes (puré i frankfurts), i després van fer el joc de nit: una versió de la bandera però inspirada en la Guerra de Troia i el rapte d’Helena. Finalment el bona nit va ser la història de Ròmul i Rem, que després de ser abandonats per la seva mare i alletats per una lloba van ser els fundadors la ciutat de Roma.

L’endemà al matí, ben d’hora, van fer un bon dia en el qual, els nens i nenes, van muntar un mapa d’Europa i van descobrir per on passava la Via Augusta i on quedava Grècia. Amb això també van aprendre com van començar les olimpíades i on.
El matí va girar entorn una gimcana basada en les activitats que es feien als circs romans: lluites de gladiadors, baralles de galls i curses de cavalls entre d’altres. Al migdia van preparar uns espaguetis a la carbonara, van dinar, van deixar el cau de Calella ben net, els van agrair haver-se sentit tan ben acollits, i van anar a fer la revisió.


Al voltant de les 17:00h del diumenge van arribar a Blanes, pensant ja on volen viatjar a la sortida de Nadal, allà els esperaven tots els pares i mares per posar fi així, al cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada