Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dilluns, 11 de novembre del 2013

Els Ràngers i les Noies Guia Treumal lluiten per conservar el seu edifici a la Sortida de Coneixença


El passat cap de setmana 9 i 10 de Novembre la unitat de Treumal va fer la seva sortida de coneixença a Figueres, on hi van anar en tren. Dins l’eix d’animació de l’any, cada patrulla és un pis d’un edifici que volen enderrocar per construir un parc d’atraccions.
Només arribar a Figueres, els escoltes i les guies, van estrenar el camp de futbol de cau de Xiprers del Vent  fent diferents jocs de córrer. Després de dinar van fer una descoberta amb els RiNG del cau de Figueres (Xiprers del Vent); ho van fer dividits en equips barrejant nois i noies de Figueres i de Blanes.
Els RiNG Treumal fent les estoretes de casa- Foto: Laura Grau
Seguint l’eix d’animació, l’objectiu de la sortida era publicar un diari que  els ajudés a fer saber a tothom què els està passant, els volen embargar l’edifici per construir-hi un parc d’atraccions. A més, les patrulles dels Avis, la Família, els Estudiants i els Empresaris van cuinar-se per sopar plats típics dels seus respectius pisos, per convèncer millor a la redacció que el seu cas era real: els avis van menjar sopa, pollastre i iogurts amb sacarina; la família, cigrons i flam; els estudiants, "yatekomo" (sobres amb fideus precuinats) i galetes; i els empresaris, canapès de paté amb nous, amanida i una infusió de menta.
Tot seguit, els caps del cau de Figueres van explicar-los llegendes terrorífiques del local on es troba el seu cau i dels seus perills. La història de l'avi que va morir al balancí que hi ha al cau de RiNG i de la dona que el plorava al pis de baix és el que més els va fer posar la pell de gallina. 
Més tard van sortir a fora per fer el joc de nit, una partida a la princesa d'un nivell mai vist, segons han explicat els i les caps. En tornar al cau, van trobar el balancí de l'avi i el seu barret davant la porta, seguit d'unes sospitoses taques vermelles que seguien per totes les escales, on hi havia un fum que no deixava respirar. L'avi era a prop!
Abans d'anar a dormir, els caps van llegir un Bona Nit que, precisament, parlava de la importància de cuidar els avis quan es fan grans.
Cartell que van deixar a l'AEIG Xiprers del Vent (Figueres),
donant les gràcies per acollir-los. - Foto: Laura Grau
El bon dia va fer fora la son molt ràpid: van fer una “cursa de borratxos” per mullar els companys i companyes amb aigua, que accidentalment va acabar desembocant en una guerra improvisada amb els PiC de Sant Pol, que també havien dormit al cau de Figueres.
Van esmorzar i van netejar el cau on havien dormit. Més tard, els nois i noies van fer una activitat que consistia en pintar, per patrulles, les respectives estoretes de davant la porta de casa, decorades amb molt d'estil pels seus habitants. 
Van dinar uns macarrons molt característics del cau i van agafar el tren per marxar ja cap a Blanes. Mentre esperaven a Maçanet per fer el transbordament, van fer la revisió amb una dinàmica molt divertida on les coses per millorar anaven al cubell de la roba bruta, les que estaven força bé anaven a la rentadora i les millors de totes ja estaven esteses i netes.


Tot i haver acabat la primera sortida, els Ràngers i les Noies Guia Treumal afirmen que seguiran lluitant per defensar el seu edifici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada