Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dissabte, 2 de novembre del 2013

Els Pioners i Caravel·les fan descobertes relacionades amb La Marató de TV3


Aquest dissabte van poder conversar i debatre amb una psicòloga, una auxiliar d’infermeria, un investigador i membres de l’Associació Esclerosi Múltiple de Blanes.
Foto: Laura Rabassa
Els nois i noies van dedicar aquesta tarda de dissabte, després de fer uns quants jocs a la platja, a fer quatre descobertes. En primer lloc van fer quatre grups aleatòriament i cadascun va anar amb un dels professionals o associacions esmentats anteriorment.
La psicòloga va explicar als Pioners i les Caravel·les com tracten els pacients que pateixen malalties neurodegeneratives, i també els seus familiars, com els aconsellen i com els ajuden a superar allò que estan vivint.
Un investigador els va exposar quina és la situació de la investigació actual al país. Els va explicar també quins són  els problemes que tenen ara mateix, com per exemple d’inversió.
L’auxiliar d’infermeria treballa en un geriàtric, els va explicar quines són les malalties neurodegeneratives que més pateix la gent gran d’avui dia, quina és la seva evolució, la situació de les persones que pateixen aquestes malalties i com intenten tractar-los des del punt de vista professional.
De l’Associació de l’Esclerosi Múltiple de Blanes van visitar-los tres persones, dues afectades per la malaltia i la mare d’una d’elles. Van explicar-los el seu punt de vista, les seves vivències, com se senten, què és el que pensen i com veuen el seu futur.
Finalment els nois i noies van reunir-se tots i van explicar les seves descobertes a la resta de grups. Van debatre sobre els diferents temes que havien tractat a les xerrades, van donar importància a allò que més els havia impactat i van afirmar estar molt contents d’aquella tarda.
Aquestes descobertes formen part d’un dels projectes que la unitat vol realitzar aquest any, consisteix en fer alguna cosa per ajudar a guanyar diners per La Marató de TV3. Aquesta se celebrarà el proper 15 de desembre i destinarà tots els seus guanys a la investigació de les malalties neurodegeneratives.

Els  i les caps de la unitat, a part de fer servei a la societat col·laborant amb La Marató, volen que, amb aquest projecte, els escoltes i guies aprenguin quin són els passos per realitzar-ne un: descoberta, pluja d’idees, elecció de la proposta, planificació, execució, revisió i gran boom. Per tant, ara haurem d’esperar que facin la pluja d’idees i escullin quina proposta volen dur a terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada