Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dissabte, 16 de novembre del 2013

Tramuntana visita Girona i Cassà durant la seva sortida de Coneixença

El cap de setmana 1 i 2 de Novembre, els Llops i Daines Tramuntana van fer la seva sortida de coneixença a Cassà, al cau de l’AEIG la Claca, passant per Girona a animar l’agrupament a la Baixada d’Andròmines per l’Onyar.
Dissabte al matí van agafar el tren cap a Girona. Mentre feien el transbord i esperaven el següent tren a Maçanet van aprofitar per fer jocs de coneixença, d’aquests el que va tenir més èxit amb diferencia va ser la cursa crits.
Un cop van arribar a Girona, van esmorzar al Parc del Migdia i van anar caminant fins al pis de l’Anna N on van deixar les motxilles, per així poder anar a veure la Baixada d’Andròmines per l’Onyar, organitzada pels Agrupaments de Girona i on participaven diferents caus de la Demarcació de Girona. Els nens i nenes estaven molt engrescats i disposats a animar l’andròmina del nostre agrupament I a conèixer gent d’altres caus.
Els llops i les daines observant Girona - Foto: Ona Lupiáñez
Quan hi van arribar, van adonar-se que estaven a punt d’acabar. Tot i així van arribar a temps per veure totes les andròmines i animar la del nostre cau, inventant-e ells mateixos un himne de forma improvisada.
Havent acabat de dinar van anar a passejar per les muralles de Girona, des d’on es veia tota la ciutat, van arribar al cul de la lleona, que segons la llegenda, qui fa un petó al cul de la lleona, algun dia tornarà a Girona.
Després van agafar un bus fins a Cassà, un poble molt silenciós que els llops i les daines van revolucionar en un tres i no res. Després de fer molts jocs van repartir “La llibreta dels records”. És una llibreta personal de cada nen/nena i caps que aniran omplint a mesura que passi el curs. Duran la sortida van escriure quins creien que eren els seus objectius del curs: què volen fer, què volen millorar d’ells mateixos,… i mica en mica aniran escrivint com aprenen a compartir, a deixar-s’hi la pell (tant com puc), a estar sempre apunt, a deixar el món millor de com l’han trobat, a fer servei, a ajudar els companys i a recordar els millors moments. 
Un cop ja havien acabat de sopar, van fer un ressopó amb tot el que ens nens i nenes havien anat a comprar per sisenes: xocolata, llaminadures de tot tipus, patates,... El Bona Nit va ser una sessió de massatges que van realitzar aconsellats per l’Anna (Cap de Tramuntana), i acompanyada de les cançons tradicionals del cau per anar a dormir. Van dormir al cau de Cassà, on afirmen que van ser molt ben rebuts i que els va agradar molt, tot i dormir una miqueta estrets.
El Bon Dia va consistir en una guerra d’aïllants, que va ser un èxit, on els nens i nenes ho van donar tot (sempre sense fer mal als companys). Després van preparar el dinar, uns macarrons típics del cau, i se’ls van posar a la carmanyola. Tot seguit van anar a buscar l’autobús per tornar a Girona, on van dinar (al parc de davant e l’estació) i van agafar el tren, fent transbord a Maçanet i van tornar a Blanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada