Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Llevant i Sa Forcanera celebren la castanyada

Llops i Daines Llevant fent panellets -Foto: Maria López

El dissabte dia 26 d’octubre els Llops i Daines Llevant i els Ràngers i Noies ¡ Guia Sa Forcanera van decidir avançar-se a la castanyada i celebrar-la un cap de setmana abans. Uns fent panellets i altres fent castanyes.
Els Llops i Daines Llevant van decidir seguir la tradició de cada any, fer panellets. Van muntar dues taules al pati del cau a les 16 hores i van començar-los a fer.
Primer es van rentar molt bé les mans amb sabó perquè no quedés res brut. També van netejar les taules on farien els panellets. Després van començar a posar el sucre i l’ametlla mòlta en diferents recipients. Un d’aquests era dedicat exclusivament als panellets de coco. Després van afegir-hi el moniato bullit i finalment van amassar bé amb les mans. Els nens van gaudir com mai mentre barrejaven tots els ingredients. Després van fer les boletes, les van recobrir de pinyons, i els van portar al forn de casa d’un cap.
Mentre els Llops i les daines feien això els Ràngers i Noies Guia Sa Forcanera havien decidit fer castanyes. Van agafar la graella que hi ha al cau i hi van posar les castanyes. Mentrestant,  amb alegria anaven remenant-les i intentant que no es cremessin. Tothom qui passava pel cau comentava l’olor que feia tot a castanyes.

Finalment quan van arribar les 18h, l’hora de marxar del cau, tant els Llops i Daines com els Ràngers i les Noies Guia van repartir castanyes i panellets a tothom qui volia, ja que n’havien fet suficients perquè tots els escoltes i guies i els pares i mares que volguessin poguessin tastar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada