Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Antoni Bassas dóna la benvinguda al curs 2013-2014

Ferran Sancho Pilfarré, Josep Maria Català Domenech i 
Antoni Bassas a l'Aula Magna de la Facultat.
El passat dimarts 15 d’octubre, després que el rector de la universitat, Ferran Sancho Pilfarré, i el degà de la facultat de Ciències de la Comunicació, Josep Maria Català Domènech, donessin la benvinguda als alumnes de la facultat, antoni Bassas va ser l’encarregat de fer la conferència oficial d’obertura del curs.
Va iniciar la seva intervenció donant una gran importància a les noves tecnologies, per aquest motiu va llegir totes les piulades que havien fet, en referència a la conferència, alguns alumnes que es trobaven a l’Aula Magna.
“Voler que et passin coses”, aquesta va ser la frase més repetida pel periodista català, va recomanar que ningú deixi mai de desitjar-ho. També va afirmar que ser bon periodista i bona persona és totalment compaginable, i que l’estil d’un periodista no és només allò que diu sinó també allò que pensa i el que no.
Bassas va definir un periodista com “una persona que observa, captura i explica”, també va recomanar als nois i noies que han d’estar disposats a sorprendre’s, i que han d’aprendre a tenir el seu propi criteri.
El periodista també va fer al·lusió a un llibre de George Orwell “Per què escric?”, va explicar que abans de fer un article cal pensar què és allò que un vol explicar, amb quines paraules es farà, i finalment si es pot dir d’una manera més curta i senzilla.
Finalment es va obrir un torn de preguntes, allà el periodista va fer referencia al tema de la subjectivitat, que hi ha de ser, però ha de ser una subjectivitat responsable. També li van fer preguntes sobre la seva estada com a  corresponsal de TV3 als EUA, i va acabar la conferencia dient que un periodista ha de saber superar les seves pròpies limitacions i tenir molta paciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada