Aquest blog forma part de l'assignatura "Escriptura en Premsa" del curs de primer de periodisme. Per aquest motiu, a part de tota la informació sobre l'AEIG Pinya de Rosa, trobareu també entrades amb diferents notícies i comentaris relacionades amb temes de classe.

divendres, 25 d’octubre del 2013

El cau de Blanes celebra el pas amb uns escoltes suïssos.

Els membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes, van poder comptar el dissabte dia 5 d’octubre amb la visita d’uns escoltes d’un agrupament de Suïssa, que van venir com a resultat d’un intercanvi realitzat l’any anterior.


Escoltes blanencs i suïssos a la plaça de l'església de Blanes.
Per iniciar el curs 2013-2014, com cada any l’agrupament va realitzar la celebració del pas. En aquesta celebració, els nens i nenes que pugen a una unitat més gran diuen adéu als seus companys, i aquests els acomiaden i donen la benvinguda als petits que pugen.
Els escoltes suïssos, d’entre 14 i 16 anys, provinents de la ciutat d’ “Steffisburg” van acompanyar els blanencs al parc Prudenci Bertrana, a Tordera, on es va fer la celebració. Aquest any el lema utilitzat era “la diferencia ens fa fer el pas”, per fer veure als nens i nenes, nois i noies, que tot i que ells venien de fora, en el fons tenien moltes semblances.
Els escoltes blanencs van poder compartir vivències, experiències, cultures i maneres de pensar amb aquests escoltes que venien d’un altre país, i que quan van veure la celebració van afirmar estar molt contents de veure tot l’agrupament en moviment.
Aquests escoltes suïssos van assistir a la celebració, però en els deu dies que van estar a Catalunya van fer diverses activitats. Van gaudir de les vistes de la costa brava, fent una ruta des de Blanes fins a tossa, també van visitar Blanes, el Jardí Botànic Mar i Murtra i la ciutat de Girona, entre altres. Van realitzar activitats amb els Pioners i Caravel·les blanencs (14-16 anys), van passar una nit a Santa Bàrbara (Blanes), van organitzar un dia típic suís, i també van fer xerrades amb ells en relació a la política i la cultura. Els suïssos van explicar quin era el funcionament del seu parlament, i els blanencs van intentar fer entendre la situació actual a Catalunya, el debat sobre la independència i quines eren les diferents posicions al respecte. Finalment, els escoltes convidats van visitar Barcelona des d’on van agafar l’avió per tornar a casa.



Escoltes blanencs i suïssos a la ciutat d'Steffisburg, l'any 2012
El curs 2011-2012 els Pioners i Caravel·les de l’agrupament, van dedicar tots els seus esforços per poder anar a Suïssa, per conèixer l’entorn, però sobretot per veure com funcionava l’escoltisme allà. Van ser acollits durant deu dies, durant la Setmana Santa, al local dels escoltes d’ "Steffisburg", amb els quals van compartir estones, experiències i emocions. Fins i tot va haver-hi escoltes que van fer forts llaços entre ells. Quan van acabar aquells deu dies els escoltes Suïssos, en un joc on qui guanyava demanava un desig, van desitjar i prometre acabar l’intercanvi. Un any després van tancar aquest projecte venint a Catalunya; tot i així, la majoria dels escoltes no eren els mateixos, ja que cal recordar que han passat dos cursos sencers, i es membres de les branques han anat canviant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada